Darija Kisić Tepavčević otkriva da se razmatra mogućnost ograničavanja rada u klubovima, jer se na kraju ispostavilo da su noćni provodi najveći izvori zaraze korona virusom. Ona je pored toga otkrila da je za sada najveći broj mladih koji su oboljeli od korona virusa. To je prva stavka o kojoj će se intenzivno razmišljati u narednih nekoliko dana. Samim tim bi moglo doći do smanjivanja izlazaka do jutra.

Članovi Kriznog štaba smatraju da će se ovo morati uraditi, jer su klubovi sada najveći rasadnici infekcije. To je posebno opasno iz razloga što će se mladi ljudi zaraziti, a oni ipak žive sa starijim generacijama. Doktorica Darija je takođe istakla da bi se na taj način mogla napraviti velika tragedija u kući. Naime, njoj se postavilo pitanje da li postoji mogućnost ponovnog uvođenja vanrednog stanja, na šta je ona odgovorila da je to kod prvog talasa bilo neophodno iz razloga što se na taj način ojačao zdravstveni sistem. Za sada nema potrebe za takvim mjerama, jer je ojačan zdravstveni sistem.

 Pored toga je objasnila da bi se svako trebao voditi pretpostavkom da ima korona virus u sebi, i da može zaraziti bilo koga oko sebe, te da je to ključna stavka za sprečavanje korona virusa i da se svi ponašamo u skladu s tim. Najefikasnije mjere su socijalna distanca, nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i redovno pranje ruku.

Preporuke