U nastavku današnjeg članka, jedan zanimljiv prilog koji nam govori koliko je sfera zdravlja jako interesantna i nepredvidljiva. Osoblje u zdravstvenoj ustanovi suočilo se s pacijentom koji se rijetko pojavljuje, a većina kirurga se nikad ne susreće s nečim takvim u svojoj medicinskoj karijeri, to je slučaj koji se desi jednom u milion puta.U bolnicu je primljena žena stara 40 godina koja se žalila na bolove na lijevoj strani trbuha koji su identični simptomima upala slijepog crijeva,i odmah se znalo koja procedura slijedi u takvim situacijama. Liječnici su odmah posumnjali da je u pitanju nešto drugo jer se žalila na takvu bol s lijeve strane kada upala slijepog crijeva s desne strane trbuha.

Nakon što su je pregledali, liječnici su bili zadivljeni, ali u isto vrijeme i zaprepašteni sa viđenim prizorom, a pokazalo se da je pred njima svjetsko-medicinski fenomen – žena je smješteno slijepo crijevo na suprotnu stranu, umjesto na desnu, upala slijepog crijeva bila je na lijevoj strani. Doktpor koji je trebao raditi zahvat je ovo vidio prvi puta u životu.

Utvrđeno je da pripada skupini od 0,01% ljudi na svijetu koji imaju “sitis inversus”. Pacijentica je odmah operirana, a tijekom intervencije joj je uklonjen dodatak s lijeve strane trbuha. Uspješno se oporavlja, a sva sreća je što se odmah pojavila u bolnici, jer bi se cijela situacija dodatno iskomplikovala. Prema riječima liječnika, operacije pacijenata s takvim oštećenjima nisu opasne, osim što bol na suprotnoj strani stomaka zna jako da prevari same stručnjake.

Preporuke