Ono što smo primjetili da je od same pojave pandemija korona virusa u svijetu, ali i na našim prostorima, jeste da je čovjek koji je bio član Kriznog štaba Srbije, a koji je se u većini sluičajeva i nije baš slagao sa mišljenjima njegovih kolega je bio doktor Branimir Nestorović koji je poznat kao dječiji pulmolog.

Naime, zbog njegovih nekih izjava vro često je doktora Predraga Kona i doktoricu Dariju Kisić Tepavčević znala zaboljeti glava, jer je on od samog početka svega ovoga negirao i umanjivao opasnost samog korona virusa, a u nekim slučajevima se ispostavilo kako je on upravu.

Bili smo isto svjedoci da je on u vrijeme vanrednog stranja vrlo često bio gost u raznim emisija i gdje je iznosio svoje stavove i mišljenja oko pandemije korona virusa, ali onda je u jednom trenutku samo nestao i svi smo se zapitali šta se to dešava sa njim.

On je tada samo dao kratku izjavu povodom svega gdje je rekao kako se od toga on umorio i da mu je svih stvari bilo dosta te da je se zbog toga on odlučio povući.

Međutim,, sada kada je u svijetu ali i kod nas ponovo došlo do rasta broja zaraženih, on je opet iznio svoje mišljenje gdje je istakao kako bi ovaj virus se trebao smiriti do decembra ukoliko se vodimo onim šta je se desilo u Švedskoj.
Isto tako u tom gostovanju se dotakao toga zašto je napustio Krizni štab, a istakao je kako je  glavni razlog bilo njegovo neslaganje sa odlukama koje je Krizni štab donosio, ali to nikako ne znači kako on nije ostao u dobrim odnosima sa svojim kolegama iz struke nego da je ta njegova odluka bila lične prirode.

Pored toga, on nije htio komentarisati to što će uskoro doktorica Darija da zauzme mjesto ministrice.

Koje je vaše mišljenje o ovome svemu?

Preporuke