U današnjem članku žemo pričati o nekim navikama koje svi radimo u svom svakodnevnom životu, a ono što je istina jeste da su neke od tih navika toliko ružne, ali neki ljudi se njih ne mogu odreži čak i kada to na svaki način nastoje da urade.

Svakako nije lijepo kada vidimo odraslog čovjeka kako gricka nokte, ali te navike koje svi radimo se itekako mogu iskorijeniti.

Međutim, što se današnjeg teksta tiče mi ćemo govoriti o nekim navikama ,a jedna od njih jeste i uriniranje dok se tušriate.
Ovu naviku niko ne želi da prizna, ali ono što možda ne znate jeste da je ova navika iznimno zdrava jer samo uriniranje spriječava pojavu gljivica na noktima i nožnim prstima.

Isto tako jedna od navika koje su loše jeste pljuvanje, ali pljuvanjem mi čistimo naše grlo i spriječavamo da ono što je loše u našem grlu uđe u naše organizam.

Čak je i žavakanje žvakačih guma jako loše za naše zube, ali upravo žvakanje može da nas oslobodi dodatnog stresa i da poboljša našu koncentraciju.

Ispuptanje gasova u društvu se smatra jako nekultunrim ali ispuštanje gasova je jako zdravo jer samim tim ti štetni gasovi napuštaju naš ogranizam, a čak i podrigivanje je jako zdravo, naročito ukoliko je je to nakon večere jer samim tim vi ispuštate višak zraka.

I grickanje noktiju je isto tako jedna zdrava stvar jer svoj orgasnizma činite imunim na veliki broj bakterija koje se nalaze ispod vaših noktiju.

Koji je vaš komentar na ovo? Šta od ovoga vi radite? Budite iskreni

Preporuke