U današnjem članku ćemo pričati o zdravlju i o tome koliko bismo trebali da povedemo računa o stvarima koje unosimo u naš ogranizam.
Mi generalno ne obraćamo pažnju na to šta kupujemo niti šta jedemo nego imao povjerenje u to da je sve to testirano i da imaju određen kvalitet, a u većini slučajeva gledamo ko je proizvođač i samim tim vjerujemo da je to zdravo.

Međutim, to nije nikakvo mjerilo niti to znači da je to zdravo, nego će nam te namirnice n ono što je najgore napraviti samo štete.

Mi smo za neke stvari čuli da su jako štetne ali se mi oglušujemo na njih i nastavljamo da ih kupujemo.

Jedna od takvih namirnica koje su dokazano štetne za naš organizam su paštete. Naime, u njima se nalazi meso koje je zadnje kategorije, tačnije ono meso koje se sprema za baciti, ali se ne baca, pa u njima završe razne iznutrice, masnoće od kožica, začini, so, skrob.

Ni margarin nije ništa bolji jer je to samo hdrogenizovano biljno ulje koje može da našteti vašem srcu i samo poveća vaš nivo holestersola

Tu se nalazi i majoneza koja u svom sastavu nema nikakvu nutritivnu vrijednost i samo može da uzrokuje više štete vašem organizmu nego li koristi.

Isto tako biste trebali da izbjegavate i topljeni sir koji su sebi ima vode, masnoća i hemikalija i samim procesom topljenja u siru se ubijaju dobre bakterije, tako da tu nemate ništa drugo osim kalorija.

Kada su u pitanju čokolade, one mogu da budu dobri antioksidansi ukoliko se uzimaju sa mjerom, ali tu morate biti orpezni jer skoro da nema čokolade koja su svom sastavu ima dovoljno kakaa nego se umjesto toga stavljaju šećeri koji se često nazivaju i šećernim tablama.

Ostatak možete pročitati OVDJE

Preporuke