Sveštenik Momčilo Đujić je jedna od legendi srpskog naroda, a njegove zasluze u njegovom narodu jeste ta da je on zapravo bio Četnički vojvoda. On je bio vođa velikom broju četnika još u vrijeme Drugog svjetskog rata, a otvoreno je bez imalo dileme stao na stranu Njemačkog agresora ali i ustaša sve u cilju slabljenja i borbe protiv partizana. No ishod te borbe znamo svi.

No da je genetika neka čudna stvar dokaz je i priča o kojoj govorimo. Naime praunuk Momčila Đujića Dane koji živi u Sjedinjem Američkim Državama je nedavno šokirao javnost u Srbiji kada je objavio fotografije na svom profilu na društvenim mrežama. Dan je gej i on ne krije svoju seksualnu orjentacije, a dokaz tome je što objavljuje fotografije na društvenim mrežama.

Fotografije koje objavljuje su krajnje gnusne, jeer se na njima vide golišava tijela mladića sa različitih zabava i gej okupljanja,a njegova majka tačnije unuka četničkog vojvode otvoreno podržava svoga sina i redovno dijeli njegove fotografije i objave.

U svijetu je istospolna orjentacija prihvatljiva i takve osobe nemaju potrebe da se libe i sakrijavu od ostatka građanstva. No na prostorima balkana ova tema je još uvijek tabu tema, te osobe koje se rode sa takvom orjentacijom mahom napuštaju ove prostore u cilju traženja mjesta za ispoljavanje svojih seksualnih orjentacija.

Mnogi su ovakav čin osudili i navode da su sigurno da mu se pradjed, četnički vojvoda Momčilo Đujić okreće u grobu radi postupaka svoje krvi.

Kakvo je Vaše mišljenje o praunuku Momčila Đujića?