Danas se također bavimo segmentom zdravlja, koji je i više nego bitan za svakog čovjeka i njegovo normalno funkcionisanje a to je svakako kičma. Svi sa godinama se počnu susretatai sa probadanjem u kičmi, trnjenjem, bolovima u donjem dijelu leđa, i pitamo se svi da li se to može ikako riješiti da čovjek počne normalno da funkcioniše? Upravo na to pitanje vam donosimo odgovor u nastavku današnjeg članka.Svi mi mislimo ako odmaramo, i provedemo što više vremena u krevetu da ćemo biti zdraviji, i da će nam se situacija sa kičmom popraviti, međutim, da li je to stvarno baš tako? Nije, jer griješimo. Prema mišljenju doktora i stručnjaka, fizička aktivnost je i više nego bitna za svakog čovjeka, koji misli ne imati problema sa kičmenim stubom.

Dosta je preparata u apotekama koje možete pronaći za diskus herniju. Razne tablete, gelove, steznike, međutim nijedan vam ne može i neće pomoći na pravi način. Stariji ljudi su koristili jedan jako rijedak sastojak za probleme sa kičmom, a to je vjerovali ili ne, obična glina. Pitate se kako vam glina uopšte može i pomoći? Glina je i više nego bogata sa mineralnim solim, ima i puno vitamina, srebra, bkra, željeza, olova i magnezija. Sve što trebate uradijti, jeste uzeti malo gline, koju ćete pomiješati sa vodom i malo jabukovog sirćeta. Kada je smjesa gotova, raznesete je po bolnom mjestu, i prekrijete tankim slojem celofana.

Ono što je bitno napomenuti je to, da prvo nanesete maslinovo ulje, pa tek onda glinu. Ovo radite svaku noć prije spavanja, i bol bi se trebala rapidno da smanji.

Preporuke