Nisam želila problem, htjela sam se preseliti sa trotoara, ali, eto, dogodilo se. Milicija me je progonila, maltretirala me i sve moje bolesno dijete je gledalo. Bacila sam je, ne podnosim više, priča prodavačice Beogradske ulične prodaje, odmah po puštanju iz pritvora.
Od prodaje na tržnici hranim devet usta, podržavam cijelu obitelj. Policajac mi je prijetio i vukao me kao da sam najveći zločinac, tako da nisam ubila nekoga da se tako ponaša. Udarila me, otkinula i odvukla pred rođenim sinom. Na očima mi je pao mrak i pukla sam je.

Ovim riječima započinje priča za jedan Beogradski portal Sadija Durmisi (37) koja se našla u središtu medijske pažnje nakon što je nakratko nokautirala A.M.-ovu komunalnu milicajku u blizini pijace u Vidikovcu nakon kratke rasprave i zgrabila kofer u kojem se nalazila roba. Sanitarna inspektorka A. M. završila je u bolnici, a prodavačica je uhićena nakon incidenta zbog napada na službenu osobu.
Nisam želila problem, htio sam se preseliti, ali, eto, dogodilo se. Komunalne milicije nas su vrijeđale, a ona me udarila pred mog bolesnog sina! Morala sam se obraniti, ona me je potjerala, otimala, udarala, vukla, sve to dijete je gledalo, kojem nije bilo nikako lako. Pao mi je mrak na oči i izgubila sam kontrolu nad sobom. Udarila sam je, više nisam mogla izdržati. Uplašila sam se i otrčala u ćošak i tamo izgubila svijest. Kad sam došla k sebi, vidila sam lisice.

 

Preporuke