Kad često dobijete infekcije mokraćnog ili genitalnog trakta i imate problema s hemoroidima, tada je vrijeme da obratite posebnu pozornost na higijenu u svom intimnom području, na koji čovjek s vremena na vrijeme često i zaboravi, a ne bi trebao. Studije su pokazale da su glavni uzroci svih ovih bolesti zapravo nepravilna uporaba toaletnog papira, ali i naravno higijena.Malo ljudi razmišlja o tome kako trebaju održavati higijenu intimnih područja, a većina sve radi automatski onako kako su navikli i ne misle o tome ništa posebno. Loše toaletne navike mogu nam biti skupe, a posebno je važno obratiti pažnju na neke od ovih stvari, kje vam prenosimo u nastavku.

Dugo sjedite na wc šolji – ako predugo sjedite na šolji, to potiče razvoj hemoroida. Kada imate problema s obavljanjem velike nužde, tada ne trebate predugo sjediti i ne naprezati se. Previše brisanja “dole” – toaletni papir može nadražiti kožu i sluznicu perianalnog dijela, što će često dovesti do svrbeža i upale. Sve što je dovoljno je da se obrišete dva puta, dok to činite ne bi trebalo da bude nikakvih problema.

Brišete se u krivom smjeru – mnogi će pogriješiti brisanjem odozdo prema naprijed, a posebno se ovo pravilo odnosi na žene. Na taj ćete način iz vašeg rektuma u mokraćnu cijev prenijeti bakterije poput ešerije koli. Kod žena je to drugačije nego kod muškaraca, jer je mokraćna cijev kratka, a bakterije će brže i lakše dospjeti do mjehura, uzrokujući razne mokraćne infekcije.

Pravo riješenje je pranje toplom vodom i sapunom, mnogi to ne odobravaju, ali je jedino pravo i ispravno riješenje za vaše zdravlje.

Preporuke