Već smo nekoliko puta pisali o tome koliko je važno da brinemo o našem zdravlju i o tome koliko je važno da pazimo šta jedemo i šta unosimo u naš organizam.

Isto ćemo o tome pisati i u današnjem članku, a svjesni smo toga da proteini igraju veoma veliku ulogu u našem zddravlju, ali isto tako i pored njih mnogo drugih stvari igra ulogu u normalnom funkcionisanju našeg organizma.

Kada su u pitnaju proteini oni se nalaze u nekom normalnim količinima u pilećem fileu, a to tvrdi poznata ruska dijetičarka Svetlana Fus.

Ona je istakala kako naš orgaizam ne može da funkcioniše bez kompletnog skupa aminokiselina.

Prema njeoj esencijalne aminokiseline koje su veoma bitne za naš organizam su triptofan, lecuin, izoleucin, valin, treonin, lizin, metionin, fenilalin.

Ona smatra da kako bi se nadoknadila potreba za svim proteinimw jedna odrasla osoba mora da unese u sebe od 1 do 2 grama proteina dnevno i to za svaki kilogram normalne tjelesne etežine.

Kada su u pitanju životinjski i biljni proteini bitno je uzimati obje vrste, ali bi poseban akcenat trebali staviti na životinjske jer njih po pravilu mora da bude više

Kako smo to ranijw naveli piletina je prava riznica tog hranljivog sastojka, a najviše ih ima u bijelom mesu, a prema njoj samo 100 grama dnevno bijelog mesa obezbjeđuje dnevnu količinu koja je potrebna.

Ona je isto tako istakla da je jako važna i starost tog mesa, a prema tome što je meso starije normalnije je da ima manje proteina.

Međutim, pored bijelog mesa, naučnici i stručnjaci su isto tako došli do saznanja da su pileće nogice jako zdrave jer one u sebi sadrže razne minerale i imaju mogućnost da poboljšavaju zdravlje kostiju, ali isto tako i da podižu imunitet.

Vaš komentar?