Kao što to možete da pogledate na slici, ova žena je pozvala policajce uznemireno, gdje je govorila nadležnim organima da je njoj lopov provalio u kuću i ukrao joj zaručnički prsten.

Ovaj policajac je pažljivo slušao ženu, ali veoma brzo je on shvatio da žena laže. Ono što vi trebate da skontate jeste kako je taj policajac znao da žena laže, a sve što je potrebno vam se nalazi na slici. Na vama je samo da dobro pogledate sliku, a obratite pažnju na detalje i možda vam se ukaže to kako je ovaj policajac znao da žena laže. Kada malo bolje pogledate sliku i razmislite, te kada imate spreman odgovor, onda rješenje pogledajte na kraju teksta ovog članka.

Ljudi u dosta slučaja govore da mozgu ne treba nikakav trening i da će bez toga treniga raditi super, ali ipak to nije istina. Pored toga štop je mozak središte živčanog sistema, on je najbitniji organ za sposobnost razmišljanja i tako da bi on radio kako treba, njemu je potrebna aktivnosti, isto kao i svima ostalim mišićima.

Isto tako da biste postigli dugotrajno poboljšanje raspoloženja, onda je potrebno da unesete redovne fizičke aktivnosti u vašu svakodnevnicu, a ako imate osjećaj tjeskobe, onda je najbolje da praktikujete plivanje, brzo hodanje, trčanje ili vožnju bicikla. Samo pola sata dnevno, pa čak i manje ako to budete radili će vam sigurno pozitivno utjecati kada je u pitanju rješavanje osjećaja tjeskobe. Isto tako vam fizička aktivnost može da utiče na smanjenje stresa i pozitivno utiče na prevenciju tjeskobe.

Fizička aktivnost ima veoma pozitivno djelovanje i na mozak, te će isto tako da vam pomogne u zdravlju i održavanju tjelesne težine, pa se zaista može reći da vam može uticati na cjelokupno zdravstveno stanje.

Rješenje mozgalice: Staklo se zapravo nalazi na vanjskoj strani prozora i to govori da je ono razbijeno iznutra.

Advertisement