Detaljna prognoza za naredna tri mjeseca: Poznati meteorolog se oglasio, evo kada nam stiže strahovita hladnoća - Lifesytledom

Detaljna prognoza za naredna tri mjeseca: Poznati meteorolog se oglasio, evo kada nam stiže strahovita hladnoća

Košava je počela slabiti u Srbiji, ali niže temperature se još uvijek zadržavaju.

Meteorolog Đorđe Đurić sve je ispričao o temperaturama koje nas očekuju u decembru, vremenskim prilikama koje možemo da očekujemo za praznike, te najhladnijim talasima koji se mogu očekivati u zimi koja nam predstoji. Đurić otkriva na početku razgovora da tako precizne prognoze nije moguće dati, kad su u pitanju praznici, uzme li se u obzir da je prognoza za narednu sedmicu – najtačnija.

-Prvi decembar se u klimatološkom smislu uzima kao prvi zimski mjesec, pa nam prolazno zahlađenje uz kišu donosi sam početak tog mjeseca, na planinama sa snijegom. U jutarnjim periodima možemo da očekujemo pad temperatura, a vjerovatno će nas zadesiti i prvi mraz. Bit će između 0 i 5 stepeni tokom dana, ali prohladno – kaže Đurić.

Nakon toga, kako kaže naš sagovornik, možemo da očekujemo priliv tople vazdušne mase nakon čega nam slijedi iznova promjenjivo vrijeme, te će se temperature kretati oko 10. podioka.

-Uglavnom bez drastičnih minusa i jačeg hlađenja na vidiku. Većinom kiša i česta naoblačenja, ali očekuju nas iznadprosječne temperature za to doba godine. Povremeno u nižim predjelima može biti snijega i susnježice, ali se neće zadržavati te padavine – kaže Đurić.

Detaljnu prognozu možete čitati OVDJE.

Categories: Najnovije

Leave A Reply