Danas je zahvaljujući medijima sve dostupno na daljinu od samo jednog klika , mnoge vijesti koje ranije ne bismo nikada čuli danas znamo i saznajemo ih veoma lako. Posebno kada se radi o neuboičajenim pomalo bizarnim i čidnim vijestima , jer se ljudi na neki način lakše i bolje osjećaju kada bol , razmišljanja i emocije podijele sa drugima , na ovaj ili onaj način. Facebook , Instagram i twiter su mnogo doprijenili tome da se mnogi jadaju i ispovijedaju  potpunim strancima i nepoznatim ljudima, a sve se to više ne posmatra kao nešto neuičajeno i nenormalno.

 

 

Jedna od tih situacija je i ova priča koju smo doznali iz Sjedinjenim Američkih država. To je bio jedan bizaran trenutak i još bizarnija situacija koja se desila , naime šestogodišnjak je svoju vlastitu majku poslao u zatvor , ne namjerno, ali je zapravo učinio da ona odgovara za zlodjelo koje je počinila. Amanda Luis dječakova majka , je u svojoj zatvorskoj ćeliji pokušala izvršiti i samoubistvo , nakon što je osuđena na doživotnu kaznu zatvora zbog čedomorstva. Naime njegova sestra je preminula , i to je okarakterizirano kao nesreća , ali je dječak imao zadatak u školi nakon nekoliko dana da nacrta jedan događaj iz stvarnog života.

 

 

Ono što je on nacrtao bio je alarm i znak da treba pozvati policiju što je njegova učiteljica i učinila ,naime on je nacrtao mamu i i sestru u bazenu i nista ne bi bilo cudno da nije prikazao kako mama drži ruku preko usta njegove sestre. Kada su ga ispitivali on je ispricao sve što je vidio , a ono što je vidio je bilo ubistvo njegove sestre koje je počinila njegova majka. On je prije tog događaja bio jedan sretan i veseo dječak ,a nakon toga je bio povučen i tih , ali su to svi pripisivali tome što je izgubio sestru , ali se zapravo saznao pravi razlog.