Svjesni smo toga da je prije same pandemije jedan od gorućih problema u svijetu bila pretilost, od koje u današnje vrijeme pati popriličan broj svjetske populacije.

Ovo je, naime, jedan od načina života ne uključuje fizičku aktivnost, ali uključuje nezdravu ishranu i nažalost sve veći je broj osoba koji oboljevaju od ovoga na koji pripadaju mlađoj populaciji.

Međutim, načunici i stručnjaci su došli do saznanja da postoji direktna veza između pretilosti i jutarnjih navika koje mi radimo.

Stoga, mi ćemo u nastavku da pričamo o upravo takvim stvarima, tj da nabrojimo neke navike ujutro koje radimo pogrešno.

-Izbjegavamo obilan doručak
Prema riječima naučnika mnogo je vžanije vrijeme u koje jedemo, a nego li namirnice koje jedemo, a prema njihovim riječima mnogo je važnije da imamo obilan doručak nego da imamo običnu večeru.
Naveli su isto tako da je to puno učinkovitije nego li da cijeli dan nešto u pokretu grickamo, a pravi onmjer bi bio obilan doruočak koji nije visoko kaloričan, ručak treeba da bude umjeren, dok večera mora da bude laganija.

-Ne šetamo po sunčanom vremenu
Mnnogi ljudi od nas ovo izbjegavaju, ali je zato dokazano da sunčevi zraci prže masnoću i mnogo je logičnije ukoliko vam kažemo kako se u zimskom periodu više debljamo jer nema sunca.

-Morate piti čašu vode nakon ustajanja
Kada posmatramo naše tijelo, ono je sastavljeno od tečnosti, i potrebno da popijemo čašu vode kako bi se ubrzao naš meabolizam i kako bi se naši organi pokrenuli. Na taj način bit će zdraviji i ovo će vam pomoći da se riješite masnih naslaga.

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporuke