Davor Dragičević uvrijedio sve muslimane - Patriota sam veća od Milorada Dodika, muslimane sam u ratu kao crve gazio - Lifesytledom

Davor Dragičević uvrijedio sve muslimane – Patriota sam veća od Milorada Dodika, muslimane sam u ratu kao crve gazio

MNOGO SE PISALO O DAVORU DRAGIČEVIĆU POSLJEDNJIH GODINU DANA KAO I O NJEGOVOM SINU.

Davor je sigurno najtraženija osoba u RS, upućeni su svi šta se to njegovom sinu desilo, odnosno znamo svi da se on borio za pravu svog sina Davida koji je prošle godine u martu brutalno ubijen. Htio je da se krivci pronađu, vlasti RS nisu nikako razumijevanja za njega imali.

Veliki broj ljudi se okupio oko grupe Pravda za Davida, zanimljivo da su Davora podržali i Bošnjaci i to u velikom broju. Sada vam donosimo jedan komentar i status koji kruži društvenim mrežama, a evo o čemu se radi tu

Podsjećamo, njegov sin David je tragično nastradao, a sumnja se da ga je policija ubila brutalno

Predstavnici glavnih političkih stranaka i nekih drugih nacionalnih organizacija i institucija srpskog naroda u Bosni i Hercegovini sastali su se 13. listopada 1990. u Banja Luci i formirali “Srpsko nacionalno vijeće Bosne i Hercegovine” kao koordinativno i predstavničko političko tijelo. Na sjednici održanoj 14. i 15. listopada 1991. Narodna skupština Bosne i Hercegovine, tada dio Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, odobrila je “Memorandum o suverenitetu”, kao što su to već učinile Slovenija i Hrvatska. Memorandum je usvojen unatoč protivljenju 83 srpska poslanika Srpske demokratske stranke (većina srpskih parlamentarnih predstavnika), kao i Srpskog pokreta obnove i Saveza reformskih snaga, koji su taj potez smatrali nezakonitim.

Dana 24. listopada 1991. srpski su zastupnici formirali Skupštinu srpskog naroda u Bosni i Hercegovini koja je najviši predstavnički i zakonodavni organ stanovništva bosanskih Srba, čime je okončana tripartitna koalicija.

Categories: Showbizz

Leave A Reply