Pojavom pandemije korona virusa koji je krenuo iz kineskog grada Wuhana, polako ali sigurno ljekari i razni stručnjaci postajali su sve veće medijske zvijezde.
U Srbiji, od samog momenta uvođenja policijskog sata i vanrednog stanja, krizni štab te zemlje je svaki dan održavao press konferencije kako bi svojim građanima dali informacije o tome koliko je zaraženih, koliko umrlih ali i to koje su naredni koraci i koje su to preporuke.


Tada je se pojavila i jedna nestvarno lijepa žena, a radi se o doktorici Dariji Kisi Tepačević koja je vrhunski epidemiolog, zamjenica direktora na Institutu za javno zdravlje Batut, ali i profesor na Medicinskom fakultetu u Beopgradu.

Ona iza sebe ima preko 100 naučnih radova i jako je cjenjena u krugu medicinara, a od samog momenta pojavljivanja na televiziji ona je postala predmet izruge i uvreda jer ljudima je smetalo to što je ona lijepa, elokventa i pametna

Ono pto možda niste znali o njoj jeste da je ona rođena u Sarajevu, ali kao srednjoškolku je zatekao rat, pa je zajedno sa bratom otišla kod očeve rodbine u Bileću gdje je i završila srednju školu.

Nakon toga su im se pridružili i njeni roditelji pa su se preselili u Beograd

Iako Beograd smatra svojim gradom, niti jednog momenta se ne stidi toga što je Bosanka.

Koji je vaš komentar?

Preporuke