Otkako je krenula pandemija korona virusa u svijetu svjedoci smo da smo stalno bombardovani od strane raznih medija ili stučlnjaka sa raznim informacijama o korona virusu, tako da smo od brojnih informacija mi jednostavno u nemogućnosti da razlikujemo koje su to informacije vjerodostojne, a koje nisu.

O cijeloj ovoj situaciji pričala je i poznata doktorica Darija Kisić Tepavčević koja je istakla kako širok spektar simptoma korona virus koji se mogu pojaviti na zaraženoj osobi, ne može tačno da odredi koji su to validni simptomi, nego da to varira od osobe do osobe.

Ona je u svom izlaganju se dotakla i toga da gripu i korona virus možemo jedino razlikovati po jednom parametru a to je po isptivanju, a da su simptomi skoro pa identični.

Ona je isto tako istakla da bi se trebali vakcinisati protiv sezonske gripe, jer za nju imamo vakcinu dok vakcinu protiv korona virusa nemamo.

Isto tako je rekla zajedno sa doktorom Predragom Konom kako bi trebali zdravo da se hranimo i da redovno spavamo, a to je jedini način kako bi mi svoj organizam uspjeli da ojačamo ukoliko dođe do infekcije kako bismo mogli da se sa njom izborimo.

Važno je isto tako da se pridržavamo svih mjera kako ne bi došlo do zaraze, a ona je naglasila kako su Krizni štabovi svakog grada jedni od bedema koji će građanima da otvore oči o tome koliko je opasan ovaj virus.

Vaš komentar?

Preporuke