Željko Ražnatović Arkan bio je zapovjednik Srpske dobrovoljačke garde, a ubijen je 15. 1 2000. u hotelu Intercontinental. Pored Arkana, u napadu su živote izgubili i njegovi tjelohranitelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić, a tog kobnog dana u hotelu su tog dana bili njegova supruga Ceca Ražnatović i Cecina sestra Lidija, koji su svjedočili ovom krvopriliću. Naime dva mjeseca kasnije Ceca je na sudskoj raspravi, ispričala sve u detalje.“U jednom trenutku Zvonko Mateović naletio je do butika, tražeći da mu dam pištolj jer je iz oružja ispalio sve moguće metke. Dao sam mu valter, stariji pištolj, ali on nije ispalio nijedan metak. Prodavačice su mi zabranile da napuštam butik, a Zvonko je vrisnuo: „Komadant je mrtav“.

Smogla sam snage i potrčala prema suprugu. Garić je bio na podu, Željko je krvario, ja sam pokušala reanimaciju, ali nije mu bilo spasa. Vidila sam da je Manda mrtav na licu mjesta. Vrištala sam da netko nazove hitnu pomoć dok sam pokušala zaustaviti krv iz Željka “.Njena sestra Lidija rekla je da je u tim trenucima iznad sebe vidjela nepoznatog mladića koji je bio koščat, s crnom kosom i kratkom kosom s pištoljem u rukama, ali nije to bio Branko Jevtović Jorga koji je Ceca vidjela s Arkanom u separeu u kojem je sjedio dvadesetak minuta prije pucnjave.

Potom su svi odnijeli Arkana u automobil i smjestili ga u policijski džip koji je bio tu u tom trenutku, no službenik je rekao da nema šefovu dozvolu za vožnju džipa, pa je jedan čovjek ponudio da Arkana odvede u bolnicu sa svojim BMW-om.

Preporuke
Loading..