Jedna od najpoznatijih i najvoljenijih članova kraljevske porodice, princeza Dajana, na današnji dan je stradala u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila 1997. godine. Ona se samo godinu dana ranije razvela od princa Čarlsa, ali to nije umanjilo njenu popularnost, a mnogi su je i dalje smatrali jedinom zakonitom princezom. Jedan od razloga za razvod bilo je navodno Čarlsovo nevjerstvo koje je počinio sa Kamilom, a koja je danas i udata za njega. Da li je zaista došlo do prevare, nije još uvijek utvrđeno tačno, ali da je Čarls volio Kamilu, to su svi znali.

On upravo zbog toga nikada nije mogao da se posveti Dajani, iako ga je ona jako voljela, a imali su zajedno i dvoje djece. Ipak, kada je Dajana shvatila da između njih stvarno ne može biti više ništa, odlučila je da ode. Ipak, pojavile su se i informacije da je Dajana saznala neke stvari koje nije smjela i da su je se zbog toga “rješili” iz kraljevske porodice. Sama nesreća se desila pod misterioznim okolnostima, a navodno se sve desilo zbog paparaco fotografa od kojeg su pokušavali pobjeći. Žan . Pol Andanson, pronađen je u svom automobilu 2000. sa metkom u glavi, a mnogi su smatrali kako je njegova smrt povezana sa Dajaninom tragedijom.

Njegov automobil je bio zapaljen a tijelo jedva prepoznatljivo, dok je do navodnog “samoubistva” došlo nakon što se on hvalio kako ima slike iz tunela iz trenutka kada je Dajana poginula. Dodijev otac je i dan danas uvjeren kako je “Fiat uno” udario u Mercedes u kojem su se nalazili Dodi i Dajana, i da je to bilo Andansenovo auto, kao i da je on bio umješan sa obavještajcima u njeno smaknuće. Bilo to istina ili ne, nje danas više nema a veliki broj ljudi u svijetu i dalje pati za njom.

Preporuke