U današnjem članku ćemo da pričamo malo o vremenskim prilikama i svjesni smo da ih nismo nešto stalno pominjali ovdje, osim naravno ukoliko se ne radi o vremenskim neprilikama.

Ono što je isto ovu godinu obilježilo bila su razna nevremena pa smo ljeto imali kako da ga nismo ni imali, koje je bilo kišovito, pa smo imali stah od poplava, pa je tu bilo i poplava, ali je isto tako bilo i  nevremena gdje je padao grad i gdje je bilo udara vijetra koji su nanijeli mnogo nevolja i štete kada je poljoprivreda u pitanju.

Isto tako prošla zima je prošla bez skoro nikako snijega, ali kako nam se čini da bi i ova zima mogla da bude ista.

Iako je danas bilo popriličlno sunčano i suho vrijeme, a ono što je neobično za ovo doba godine, bilo je osjetno toplije, ali stiže nam promjena ukoliko je vjerovati meteorolozima.

Naime u četvrtak ujutro će da bude suho i toplo vrijeme, ali uz naoblaku, dok u drugom dijelu dana na sjeveru Vojvodine će doći jače naoblačenje sa kišom, koje će se u toku noći proširiti na cijelu Vojvodinu, a kasnije i na zapadnu Srbiju, dok u petak se to naoblačenje očekuje u drugim dijelovima Srbije-.

Kada je riječ o padavinama one se očekuju do kraja vikenda, a najviše će ih biti u centralnim i južnim dijelovima Srbije.

U nižim predjelima će padati kiša, a kasnije se u subotu očekuje da ta kiša pređe u snijeg. U planiniskim područjima snijeg se očekuje od petka pa oba dana vikenda, ali naredne sedmice nas ponovo očekuje toplije i sunčano vrijeme uz prestanak padavina u svim dijelovima Srbije

Vaš komentar?

Preporuke