Svjesni smo toga da je u posljednje vriejme kako je došlo do pojave hladnijih dana i kako je kalendarski nastupila jesen dolazi do toga se zimnica već uveliko sprema.

Mnogi ulazi u zgrade i dvorišta mirišu na pečene paprike te se zna da se sprema ajvar, a tu se mogu svakako naći i šarena salata, kiseli krastvaci, a ono što je sigurno jeste da nema kuće koja pored svega ovoga ne kiseli i kupus koji je i sam veoma zdrav i koji je pun vitamina C

Ono što je sigrno jeste da je kiseli kupus jedna od najjeftinijih i najzdravijih salata, a u posljednjem periodu veliki broj domaćica se žali na to da im kupus brzo počne truliti i onda ga moraju baciti.
Međutim ova pojava se ranije nije dešavala.

Stoga dugo vremena se nagađalo zbog toga se to dešava, pa su neki bili uvjereni da se radi o kvalitetu kupusa koji se kiseli, dok su neki mislili da je do soli koja se stavlja u kiseljenje, međutim strčnjaci iz agronomije došli su do pravog razloga.

Obzirom da je zbog ljudskkog zagađenja došlo do osjetne promjene klime i da zime više nisu hlade onoliko koliko su to bile prije.

To znači da su uslovi sada mnogo drugačji i da tokom ljeta kupus nema dovoljno vlage da sazrije do kraja, a isto u jesen kada bismo trebali da imamo temperature ispod 10 stepeni mi smo imali pojavu da smo u oktobru imali sunčanih intervala do 25 stepeni.

Jedini način da sačuvate svoju zimnicu jeste da sačekate dovoljno hladno vrijeme i tek onda da krenete sa kišeljenjem kupusa.

Da li se vama kada ovo dešavalo? Pišite nam

Preporuke