Kao što je opšte poznato u svijetu vlada glad , i siromaštvo posebno u nekim dijelovima svijeta koji kao da su zaboravljeni od civilazije , pa je kod njh sve zastranilo i zdravtsvo i školstvo i svi mogući sistemi. Ljudi su gladni i umiru od najbananlinijih mogućih bolesti koje postoje , a nema nikoga da im pomogne osim nekoliko volontera , koji dobrovoljno i svojim sredstvima idu i pokušavaju da riješe barem neke od problem , pa osnivaju i određene fondacije koje će se baviti tim ljudima.

A ovamo sa druge strane imamo jako razmaženu djecu , kojo roditelji dozvljavaju sve , koji nose najskuplje telefone ,tabelete , odjecu , torbe patike i svega toga imaju po više pari , a to sve vrijedi jedno pravo malo bogatstvo , takva djeca nažalost najčešće odrastu u ljude poput svojih roditelja sebične i egoitsične koji ne shvataju vrijednost ničega niti žele da je shvate jer je njima najbitnije da su oni zbrinuti onako kako njima to dgovara.

Priča o ovom dječaku je jedna u milon , jer je veoma mali broj afričke djece oji imaju ovakvu sreći kakvu je on imao , da ga usvoji neko iz bogate porodice i da mu obezbijedi život dostojan čovjeka. NAime njegova majka biološka je njega ostavila u sirotištu u Africi , a njegova majka koja ga je usvojila je Dankinja koja je tu bil po zadatku , odnosno kao volonter , došla je da tim jadnim ljduiam pomogne koliko može. Anja Ringer LOven , je nedugo nakon što ga je upoznala odlučila da dječaka usvoji i dala mu je ime HOpe ( nada) , danas on izgleda potpuno drugačije i ćivi jedan potpuno dugačiji život zahvaljjući njoj , a ona je nedavno osnovala i zakladu sa njegovim imenom koja će pomagat ovih ljudima.