Vrliki dio javnosti u Srbiji je ostao u šoku na izgled mladoga glumca Alekseja Bjelogrlića koju je objavio na društvenim mrežama. On je na slici koju je objavio odjeven u vojničku uniformu, nalazi se u nekoj šumi i ima cigaretu u ustima, cijela scena izgleda kao iz vremena kada se srpska vojska borila u ratovima protiv Austro-Ugara ili Bugara, braneći Srbiju. Ipak, saznalo se da se radi o novom glumačkom projektu mladog glumca, koji za priču ima i istorijsku podlogu, koji govori o nekim periodima srpske istorije i njenih ratnih sukoba

Iako je veoma mlad, Alekseja je šira publika već imala prilike da gleda u nekoliko domaćih televizijskih ostvarenja, pa je tako imao malu ulogu u seriji Montevideo Bog te video, zatim u drugom dijelu serije Sjenke nad Balkanom, a tu su i uloge u serijama Žigosani u reketu kao i Južni vetar. Iako se još uvijek školuje za glumca, ipak, veoma je zaposlen na raznim projektima, kako pred kamerama, tako i na pozorišnim daskama. Inače. Aleksej je na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi poznatog glumca i profesora Dragana Petrovića Peleta, a osim što je imao prilike da glumi u domaćim serijama, dobio je priliku da zaigra u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Široka zemlja” Artura Šniclera.

Za one koji ne znaju, Aleksej se prvi puta pojavio pred kamerama kao mali dječak, 2010. godine u ulozi malog Tirketa u seriji Montevideo, Bog te video, koju je režirao njegov otac, poznati glumac i režiser Dragan Bjelogrlić. Prije nego li je upisao glumu bio se okušao i u predstavi  Dobro pamtim sve, koju je također režirao njegov otac, povodom 70 godina postojanja fudbalskog kluba Partizan. U spomenutom komadu je igrao rame uz rame sa velikanima srpskog glumišta kao što su: Predrag Ejdus, Nenad Jezdić i Nada Šargin.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here