Britanskog kralja Čarlsa (73) ne bismo nikad povezali sa plesom i plesnim koracima, a pogotovo ne brejkdensom. Ipak, u mladosti se novi kralj Britanije oprobao baš u tome, pa je i u seriji Kruna otkriven ovaj detalj iz njegovog života. tako u jednoj od epizoda ove serije se nalazi i scena sa plesnim podijumom na kom se pušta hip-hop singl “Don’t Sweat the Technique” i dva muškarca igraju brejkdens. Gomila se okupila oko njih, uključujući i princa Čarlsa, kog igra Dominik Vest (53), a koji sa zabavom posmatra plesače u svom uvijek ozbiljnom odjelu. Tada je, na iznenađenje svih i sam princ Čarls došao na plesni podijum te je pokazao i svoje umijeće brejkdensa

Stvarna situacija se desila 1985. godine kada je  Čarls učestvovao na okupljanju “Youth Meets Industry” pa su mladi pokazivali princu svoje plesno umijeće. Poslije su ga mladi ljudi pozvali da im se pridruži na šta je on pristao, pa je pokazao i svoje umijeće. I mada je princ na prvu izgledao kao da mu je neprijatno, veoma brzo se bio opustio te se rasplesao pred publikom: ” Zna da će izgledati smiješno, ali mogli ste vidjeti da Čarls ima određenu takmičarsku crtu, posebno kada je riječ o sportu. Bio je prilično hrabar skijaš i jahao je. Fizički je vrlo hrabar i to se moglo vidjeti u trenutku kada je u klubu i traže mu da pleše s tim briljantnim plesačima. Sviđa mi se taj trenutak. Mislio sam da to govori puno o njemu” – zaključio je Vest, glumac koji u seriji glumi Čarlsa.

Dodao je da je proveo dosta vremena dok je učo ovaj Čarlsov ples koji je objavljen i na Youtubu, te da je to sjajno, te se pohvalio da je naučio cijelu plesnu tačku. Podsjećanja radi, serija “Kruna” je ušla u petu sezonu čija premijera je bila 9. novembra, a duhovi, pogotovo na Ostrvu, se ne smiruju zbog brojnih tema kojih se serija dotiče, te prikazivanja malo drugačije istine. Ipak, ova priča o princu Čarlsu i brejkdensu se zaista dogodila.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here