Mlada Poljakinja koja vjeruje da bi mogla biti Britanka koja je nestala 2007. godine, Madeleine McCann, dala je DNK uzorke na testiranje. Ako je djevojka zaista McCann, to bi značilo da je svijet traži više od 15 godina.Julia Wendel već neko vrijeme na Instagramu i TikToku tvrdi da bi ona mogla biti djevojka koja je kidnapovana u Portugalu 2007. To je dovelo do toga da je Julia stekla desetine hiljada novih pratilaca na društvenim mrežama.

Poljakinja je navodno poslala uzorke na tri različite forenzičke analize kako bi se utvrdila njena DNK sekvenca, kao i da je izvršila genetske testove kako bi se utvrdilo njeno porijeklo.- Ukoliko rezultati pokažu da je Britanka ili iz tog područja, nastavićemo sa našom istragom o Medlin Meken i obratićemo se i inspektorima u Portugalu – rekla je privatna detektivka Fia Johanson, koja je sredila da se Džulija iz Poljske preseli u Ameriku, nakon što je dobila brojne pretnje smrću.

Johanson tvrdi da sada postoji mnogo dokaza da je Julia prokrijumčarena u Poljsku iz druge zemlje. Vjeruje se da je to učinio međunarodni lanac trgovine ljudima.- I dalje sprovodimo istragu, ali Džulija definitivno nije biološko dete roditelja sa kojima je živela u Poljskoj – tvrdi detektivka.Ako se ispostavi da je Julia iz istog regiona kao i roditelji nestale Madeleine Memen, Johansson će odmah poslati uzorke DNK u Portugal na dalje poređenje. Ovo bi moglo pomoći da se utvrdi da li je Julia nestala djevojka ili ne.

Julia Wendell je ranije tvrdila da su Maddieini roditelji pristali na DNK test. Vjeruje da je oteta kao dijete, jer se ne sjeća mnogo svog djetinjstva i detalji se ne poklapaju. Ima mrlju na desnom oku i trag na obrazu sličan maloj Madeline.Ranije ovog mjeseca, Pavel Noga iz sjedišta pokrajinske policije u Vroclavu rekao je poljskom listu Gazeta da su vlasti “odbacile” Julijinu verziju događaja.

Nakon toga, Julia i njen detektiv su odbacili policijsku izjavu koja je data o slučaju na Instagramu. Johanson je rekao da niko od policajaca u Poljskoj nije rekao da Julia jeste ili nije Madeleine McCann i da su sve to laži.Ona je rekla da je par namjeravao i da “natjera” Julijinu majku na DNK test. Ljudi takođe nagađaju da bi Julia mogla biti Švajcarkinja Livia Schepp, koja je nestala 2011. zajedno sa svojom šestogodišnjom blizankom Alesijom.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here