Pitanje higijene pazuha, što se tiče dlaka pogotovo, dugo je mučilo muški rod, koji je bio oprijedjeljen pola-pola po obvom jako osjetljivom pitan ju. Glavna razlika između žena i muškaraca, dlaka je oduvijek bila glavna razlika, ali danas, u ovom modernom dobu, to se počelo mijenjati. Prije petnaestak godina muškarcima je bilo nezamislivo obrijati pazuhe, ali danas muškarci prihvaćaju moderne trendove, i to rade sve više i više. U jednom globalnom istraživanju, su sudjelovala 4 044 muškarca, a 69% je odgovorilo na brijanje pazuha, i da je to i više nego pozitivno. Nešto više od polovice anketiranih muškaraca, 56% kaže da su rezali dlku iz estetskih razloga, a samo 17% ispitanih muškaraca obrijalo je dlaku radi treninga.

“Samo jedan od deset muškaraca kaže da nikada nije obrijao te dlake. Zanimljivo je da nam znanost nije dala točan odgovor zašto muškarci imaju dlake ispod pazuha. Danas se preporučuje obrijati dlaku ispod pazuha kako biste oslobodili pazuhe i ublažili neugodne mirise, pogotovo u ljetnom periodu.

Najlakše je brijti pazug za vrijeme tuširanja, no doktor Whitley predlaže vodootporni trimer i brijanje pod tušem. Vruća voda omekšava dlaku, smanjujući gubitak i ozljede kože.

Držite dlaku što je kraće moguće . Ako imate ravnu dlaku, Whitely preporučuje da je podrezujete na 2,5 centa ili manje, ali ostavite barem centimetar kako biste spriječili da vas dlaka možda i svrbi.

 Nikad ne žurite nakon brijanja. Prilikom brijanja nakon same depilcije koristite balzam, pazite da je bez alkohola, jer će vaša koža biti osjetljiva. Pričekajte barem 2-3 minute i nanesite dezodorans.

Preporuke