Lepa Brena je bila toliko popularna pevačica u bivšoj državi Jugoslaviji da su je nazivali fenomenom. Uspela je da napuni najveće dvorane i stadione u Jugoslaviji i susednim zemljama, a i danas je veoma popularna u Bugarskoj.

Rođena je kao Fahreta Jahić u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Kada je bila mlada, košarkaški trener joj je dao nadimak Brena zbog visokog rasta. Godine 1975. govorila je o svom životu u dokumentarcu Lepa Brena – godina slatkog greha.

Ona je rekla da je njen tadašnji trener Vlada Bajer imao problema da je nazove Fahreta, pa je rekao da se umesto toga zove Brena. Kada je počela da peva sa Slatkim Greho, njen kolega iz benda Saša Popović pitao je da li ima nadimak. Prisjetila se šta joj je trener rekao i rekla mu da se zove Brena i da joj je taj nadimak od tada ostao.

Za slavu pevača zaslužan je poznati voditelj Miroslav Ilić Minimaks jer u svojoj emisiji stalno pušta pesmu Čačak. Burnih devedesetih, kada je na našim prostorima bjesnio rat, prešla je na pravoslavlje i jedna je od mnogih estradskih ličnosti koje su promijenile vjeru. Na krštenju je dobila ime Jelena, o tome su svojevremeno pisali svi mediji u regionu, ali sama pevačica nikada nije javno govorila o razlozima svoje odluke.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here