Kada je Srbiji krnuo proces vakcinacije , veoma smo brzo izbili na prvo mjesto po briju vakcinisanih , a kasnije i revakcinisanih osoba. U Srbiji brojimo već preko skoro dva miliona vakcinisanih ljudi, ali je cijeli proces bio prinuđen da malo uspori , zbog trenutne situacije sa korona virusomm i između ostalog i zbog vanrednih mjera koje ograničavaju na neki način rad određenih institucija ali i kretanje stanovništva.

 

 

Mnoge su se javne ličnosti vakcinisale na TV-u emisija , pred kamerama a mi smo to sve mogli pratiti na malim TV-ekranima . AA sa druge strane imamo i one ličnosti koje pripadaju pomalo antivakserskom pokretu i ne vjeruju u vakcije , ili pak onu treću skupinu koja ne vjeruje samo  AstraZeneca vakcinu. Takvih je sve više zapravo , zbog pogoršanja cijele situacije uprkos vakcinaciji. Jedni smatraju da vakcina uopšte ne djeluje i ne pomaže , dok drugi smatraju da čak i odmaže i odbijaju da  ubrizgavaju u svoje tijelo nešto što je hemijskog porijekla, a da ne znaju tano u mililtar sastojke ove vakcine. Jedan od onih koji je primio vakcinu je i poznati voditelj jutarnjeg programa na Prva TV.

 

 

Filip Ćukanovič je tako prije nepunih mjesec dana primio kinesku vakcinu uživo u jutarnjem programu. a kada su uradil test , dokazano je da ima povišen broj natitijela u krvi, tako da je najvjerovatnije prebolovao neu formu bolesti izazvan korona virusom ,a da toga nije bio ni svjestan. On je za srpske medja izjavio da ni jednog jedinog trena nije bio u dilemi da li će se vakcinisati ili ne, jednostavno mu je prirodan slijed stvari bio da se vakciniše, jer je to tekovina 21.vijeka i mnoge boleti su iskorijenjene upravo zahvaljujući vakcinama i vakcinaciji u koje on ne sumnja niti jedne jedine sekunde i smatra da nema potrebe za tim.

Kao glavni i osnovni razlog za vakcinisanje pred amerama je naveo potrebu d apokaže mladim osobama , da je taj čin sasvim normalan i prihvatljiv , da je to postupak koji bi i oni trebalo da poduzmu, jer će na taj način zaštiti i sebe i ljude koje vole, i mnoge druge od ove opake bolesti koja ne bira.