Ministrica za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić, kroz život se nije susrela sa izazovima. Kao dijete, bila je prisiljena da napusti svoj dom i živi kao izbjeglica skoro dvije godine, bez prisustva roditelja radi podrške. Uprkos ovim nedaćama, Kisić nikada nije odustao. Kada je donijela odluku da raskine brak sa Tepavčevićem i sama odgaja njihovu kćer Tinu, naišla je na još jednu prepreku. Ali svojom nepokolebljivom snagom i odlučnošću uspjela je savladati ovaj izazov, kao i mnoge druge koji su joj se našli na putu.

Darija Kisić je trenutno priznata kao moćna i uticajna ženska figura u svojoj oblasti stručnosti, koju njene kolege veoma cene. Iako su njena profesionalna dostignuća često tema razgovora, njen izvanredan fizički izgled i zadivljujuća ličnost su takođe neupitno uočljivi. Slika Darije Kisić iz ranijih dana svjedoči da su njena ljepota i šarm svojstvene osobine koje su se godinama usavršavale i usavršavale.

Darija Kisić u mladosti ima cijenjenu fotografiju koja obilježava značajan period njenog života. Bila je to značajna prilika kada se njena porodica konačno spojila nakon dugog razdvojenosti, a ona je bila suočena sa ključnom odlukom o izboru profesije. Uprkos tome što ima majku koja je bila pedijatar, Darija pripisuje uticaj rata kao odlučujući faktor koji ju je naveo da nastavi karijeru u medicini.

Tokom predratne ere, više sam bio fasciniran očev stilom života kao šefa uspješne kompanije u Jugoslaviji, što mu je omogućilo da putuje i iskusi nove stvari. Nasuprot tome, mamina karijera pedijatra tada mi se činila dosadnom i nezanimljivom. Međutim, moja perspektiva se drastično promijenila kada smo moj brat i ja bili prisiljeni na izgnanstvo zbog rata, i počeo sam cijeniti vitalnu ulogu koju je profesija moje majke igrala u društvu. Jako mi je nedostajala tokom tog vremena, i to me je na kraju inspirisalo da nastavim karijeru u medicini – odluka koja je iznenadila moju porodicu. Uprkos početnim sumnjama moje majke o mojoj podobnosti za ovaj teren, ona je na kraju došla i podržala moj izbor. Dok se moja rođena ćerka sprema da krene na sopstveni medicinski put, ne mogu a da se ne zapitam da li su moja iskustva uticala na njenu odluku, iako ona insistira da je to u potpunosti njen izbor.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here