Vjeortvanto ste do sada vidjeli ,ali svuda je sinoć u medijima ili jutros osvanula vijest kako je se desio teroristički napad u Beču, tačnije na sinagogu koja se nalazi u Beču, da bi se kasnije cijelo to ludilo proširilo na ulice Beča.

Naime, cijela ta situacija kasnije je dovela do sukoba između terorista i specijalnih polcijijskih snaga Austrije.

Prema navodima medija nekoliko desetina terorista je ubijeno, a isto tako nastradalo je i nekoliko desetina civila, dok se pravi broj još uvijek ne zna.

Isto tako mediji su prenijeli kako su teroristo ulazili u klubove i uzimali taoce, a isto tako postoje i neki snimci koji pokazju njiohovu brutralnost, a svima je odmah javljeno kako da ne izlaze na ulice, naročito u centru grada gdje se to sve događalo.

Mđeutim, niko još ne zna pravi razlog napada a  prije nekoliko sati pojavila se teorija kaklo je razlog upravo to što je Austrija zajedno sa SAD u koalciji za borbu protiv terorizma

Cijela ta informacija pojavila se na američkom sajtu za nadgledanje islamističkih sajtova “SITE” gdje je se pojavila jedna objava da je upravo to razlog.

Inače poznato je da je SAD pokrenula kolacijiu protiv Islamih država i da je Austrija jedna od članica te kolaciije.

Kako god, u Austriji sada vlada vanredno stanje i oprez je na najvećoj mjeri jer postoji bojazan da bi se mogao dogoditi još neki napad.

Kako vi ovo komentarišete?

 

Preporuke