Stojanka Novaković svima poznatija kao Stoja je svakako jedna od popularnijih srpskih turbofolk pjevačica. Ona je svoj smisao za pjevanjem pokazivala još od malih nogu a taj talenat je naslijedila od svog oca Milana. Dok je išla u školu ona je pjevala prvi glas u školskom horu, a profesionalno se počela da bavi pjevanjem kada je napunila 26 godina. Svaki put kada se pojavila na sceni uvijek je znala kako da izazove pravu pometnju, a svojim je glasom i stasom uvijek bivala zapažena.

Njen prvi album je bio simboličnog imena Kako je meni sada, a nakon toga je odmah uslijedio i njen drugi album Čiki, Čiki koju i Stoju digao na sami vrh na samoj estradi. Danas je ona vrlo uspječna pjevačica koja ima veliki broj obožavatelja širom bivše Jugoslavije i čak je dobitnica brojnih nagrada i trofeja. Jedan od najpoznatijih hitova danas jeste njena pjesma Bela ciganka. Njoj je ova pjesma donijela jedan veliki uspjeh i ova numera je postala pravo neizbježna na svim veseljima koja su se održavala.

Njoj je ova pjesma donijela jako veliki uspjeh i dodatnu slavu. Ona je također bila član produkcije Grand od samog početka i sve svoje hitove izdala baš ua njihovu produkciju. Kasnije je odlučila da će da promjeni izvođaća pa je svoj album pod nazivom Nije da nijenizdala za BN music koji se nalazi u Bosni i Hercegovini, a pjevačica Stoja tenutno živi u Srbiji, Beogradu u svojoj kući na Bežanijskoj kosi.

 

Ona je zaradila mnogo novca na samim nastupima, a možemo reći da je znala kako da uštedi novac, jer se povodom krize pandemije korona virusa nije nikako oglašavala. Donosimo vam nekoliko slika iz njenog doma u koji je pametno investirala, cijeli njen dom blista od luksuza.