Kada je riječ o vizuelnim zagotnakama , pitalicama i raznim mozgalicama one su stvarno u posljednje vrijeme postali veliki hit na društvenim mrežama, a jednostavno mi volimo da se ponekada dobro zabavimo i da se prije sveg takmičimo sa drugim ljudima.

Naime, mi kada vidimo da je neko prosječno vrijeme za riješavanje neke zagonetke visoko mi ćemo sve dati od sebe kako bismo mi ranije riješili ovaj zadatak.
Ono što morate znati jeste da ovaj pristup i nije toliko loš jer ćete većim trudom vi ustvari razvijati svoj um i održavati njegovu vitalnost.

Kada je riječ o današnjoj mozgalici koju vam donosimo ona je ustvari neka vrsta matematičke mozgalice, a na slici se nalazi računica gdje je svakoj vrsti voća data određena vrijednost, za koje biste vi trebali deducirati odnosno otkriti na osnovu dobijenih rezultata.
Ukoliko ste mišljenja da ste dobro odredili koja vrsta voća ima određenu vrijednosti, onda je vrijeme da riješitei posljednji niz koji nema rezulat.

Ono što je jako bitno da naglasimo jeste da je veoma mali broj ljudi uspjelo da riješi ovu mozgalicu za manje od 20 sekundi.

Da li ste uspjeli i koje je vaše prolazno vrijeme, a još važnije od svega jeste li dobili tačan rezultat.

Ukoliko niste mi ćemo vam u nastavku donijeti riješenje i objasniti ga, ali je jako bitrno da ga sami riješite i da samo provjerite svoj rezultat.

Ukolik je zbir dvije banane 30, onda je jedna banana 15, a ako je zbir četiri trešnje 20, onda dvije trešnje daju 10 i jedna je 5, a ako saberete dvije jabuke i dobijete broj osam, onda je logično da je jedna jabuka 4.

Sad probajte riješit zadatak ali je jako važno da znak X ne zaboravite i da date prednost ovom znaku u računici.

Ukoliko ste pogrešno riješili zadatak nemojte da brinete. NIje to ništa strašno.