Pitate se ima li iko na svijetu da ne voli prvu jutarnju kafu? Svaka osoba svakako da se želi razbuditi uz prvi jutarnji miris kafe. neki čak i preskaču doručak, sve zbog prve jutarnje kafe i jedne cigarete. Međutim, ima osoba koje i ne srknu kafu kako treba, i već trče da obavljaju prvu jutarnju nuždu. Pitate se šta se dešava sa vama i da li ste uopšte normalni? Naučnici i doktori iz Teksasa odlučili su jednom za svagda da raščiste, da li je to u stvari poremećaj ili sasvim normalna stvar. Vjerovali vi ili ne, oni su svoje eksperimente radili, ne na čovjeku, nego na običnim labaratorijskim miševima. Odmah je uočeno da su se njihovi crijevni mišići i rese unutar samih crijeva, naglo aktivirali nakon prvog kontakta sa kofeinom.

Shvatili su odmah da su miševi imali veliku nuždu, a kako su zaključili za sve je kriva i kiselost kafe, koja se baš i ne osjeti u samoj kafi, od ogromnog učinka i arome kofeina na vaše receptore za okus. Automatski vaša crijeva počnu raditi 120% na sat, baš kao i kod miševa.Vjeruje se da je baš ta kiselost glavni razlog za vašu prvu jutarnju veliku nuždu. Ne brinite se, to je sasvim normalna stvar, te je sa vašim tijelom i više nego sve u redu. 

Za sami kraj jedno pitanje, koliki ste kafedžija u stvari? KOliko dnevno popijete kafa? 1,2,3 ili možda čak i više? Pišite nam u komentarima, volite li kafu ili ne? Voljeli bi čuti i vaše utiske o kafi.

Preporuke