Pranje veša u veš mašini je proce koji mora svako da nauči, i koji je poprilično jednostavan za svakoga. Nije to neko mudro slovo, i sve vam se poojasni u samo par minuta. Mežutim, kada djevojke i mladići odlaze iz porodičnog doma, na školovanje ili samostalni život moraju od svojih majki naučiti neke osnovne stvari vezano za pranje veša. Jer, ako to ne urade, mogli bi se veoma brzo naći u velikim problemima. Vrlo dobro se zna da se sav veš mora prati u toploj vodi, treba se odvajati šareno od bijelog, to jeste tanoga veša. Što se temperature tiče, zlatno je pravilo da sono pere na 40, a puno češće puta i na 60 stepeni. Međutim, da li je to stvarno istina, i da li je to zista ispravan način pranja veša? Odgovor vam donosimo u nastavku dananjega članka.

Posljednja istraživanja govore, da je ovo pravilo oko 60 stepeni zastarjelo i da se više tako uopšte ne pere prljavi veš. Vrlo dobro se zna, da se na ovaj način troši velika količina električne energije, koja se očitava na našim računima za struju.Sve mrlje, prljavštine i ostale nečistoće se komotno mogu oprati i na 40 stepeni celzijusa.Ovo pravilo važi samo za one koji imaju modernije mašine za pranje veša, kao i da koristite tečni deterdćent za veš koji je puno učinkovitiji.

Sve u svemu, posšto ste počeli odvojeni način života, uštefite sebi koji euro, tako što ćete za početak smanjiti ralun za struju, kao i to da nema potrebe da više vaš prljavi veš perete na 60 stepeni celzijusa.

Preporuke