Danas malo pričamo o ženskoj higijeni koja mora biti na jako visokom nivou. Znamo da žene intimni dio svoga tijela moraju održavati na jako visokom nivou, zbog svih ženskih “problema”, sa kojim se suopčavaju svakog mjeseca, a to su svakako mjesečnice.Grudnjak treba oprati nakon dva do tri nošenja, a gaćice, čarape i štrample nakon svakog – bez ijednog izuzetka. Sigurno bi se uplašio kad bi vam netko rekao da iste gaćice nosi dva dana zaredom. To je prosto nezamislivo za jednu ženu. 


Doktorica Lisa Ackerley objasnila je da bakterije mogu preživjeti i do 60 stupnjeva, tako da ne preporučuje pranje rublja na programu nižem od toga, zato pripazite na idućem pranju vašeg veša. Da stvar bude još gora, ako perete gaćice na 40 stupnjeva s ostatkom odjeće, postoji dobra šansa da se fekalije premjeste u drugu odjeću.

“Ne stavljajte gaćice s kuhinjskim krpama na pranje na niskim temperaturama jer može doći do onečišćenja fekalija i sigurno ga ne želite u blizini kuhinje”, objasnila je Dr. Sc. Ackerley za Huffington Post.
Ali ova doktorica sa Sveučilišta u Sussexu tvrdi da čak 60 stupnjeva nije uvijek dovoljno za ubijanje svih bakterija, moraju se poduzeti još neki koraci, a to je na primjer stavljanje jabučnog octa zajedno u kutijicu koja je predviđena za prašak za veš. “Ne možete vjerovati da će 60 stupnjeva Farenhajta ubiti sve bakterije.

Posteljinu, posebno ljeti, treba mijenjati barem jednom tjedno, a jastuke treba prati dva puta godišnje, piše ova doktorica. Kuhinjske krpe treba mijenjati svakodnevno jer su “klice legla i nose rizik od trovanja hranom ako kuhate meso ili ribu”. 
Preporuke
Loading..