U današnje vrijeme postoji jedan problem koji je postao jedna od gorući problema u svijetu, a to je problem sa kilažom, a svi oni koji imaju probleme sa kilažom u potrazi su za raznim efikasnim dijetama koiji moramo staviti ruku na srce ne ostavljaju neke rezultate ili ono što je najgore vrlo često mogu da budu pogubne za naše tijelo.

Međutim, mi u današnjem članku donosimo jednu dijetu koja se zove Švedska dijeta, a kada je ona u pitanju, ona se uglanvom bazira na mliječnim proizvodima i mesu.

Pored toga ova dijeta je opisana kao dijeta sa malom kočinimom ugljenih hidrata,a sa mnogo masnoća i proteina.,

Isto tako ova dijeta je jako dobra za držanje šećera u organizmu, tako da je ona veoma pogodna dijabetičarima.

Ono što je najbolje kod ove dijete jeste to što kod nje možete da zaboravite brojanje kalorija i da zaboravite na tajming vašeg obroka, ali morate da znate da postoje one stvari koje su zabranjene i na koje morate paziti jer ukoliko ih prekršite onda morate da znate da možete urušiti rezultate.

Kada su u pitanju dozvoljene namirnice, one su meso (junetina, piletina, divljač, ćuretina), ribe i rakovi, i jaja koja su spremljena na bilo koji način.
Isto tako dozvoljene su vam sve vrste oraha, domaćih ili brazilskih badema, suncokretovo sjeme, lješnjaci.

 


Isto tako dozvoljeno vam je povrće koje raste iznad zemlje a to je paradajz, paprike, luk, zelena salata, gljive, avokado, špinat, maslne, patlidžan, kelj, brokula, tikvice, kupus.

Pored ovih dozvoljenih stavri postoje i one stvari koje su ponekad dozvoljene.

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporuke