Sasvim smo sigurni da svi vi volite ono staro doba u kojem se živjelo mnogo ljepše ali isto tako  i muziku koja je u tom dobu nekako bila bolja i ljepše je zvučala.

Ono što možemo zasigurno tvrdilit jeste da je muzika koja je nastala u tom periodu nekako bila sjajnija i a dokaz tiga jeste da se veliki broj takvih pejsama i dan danas vrti po raznm radio i televizijskim stanicama.

Ova današnja muzika se jednostavno ne može porediti sa tom muzikom.

U današnjem članku se malo bavimo o muzici koja se pojavila na Eurosongu, a svakako najveći uspjeh sa ovih  prostora je ostvarila Marija Šerifović koja je 2007 godine pobjedila na tom takmičenju i dovela to tamičenje u Beograd.

Međutim, isto tako veoma dobre plasmane su ostvarivali pjevači koji su nastupali pod zastavom Jugoslavije, a u ovom članku ćemo se prisjetiti jedne pjevačice koja je izvodila pjesmu “Hajde da ludujemo”. Vjerovanto svi znate da je riječ o Tajči, a ta pjesma je bila među posljednji pjesmama sa tog takmičenja a ispred Jugoslavije koja je napravila neki značajan rezutlat.

Naime, u to vrijeeme jedna nepoznata djevojka kako je izašla u ljubičastoj haljini koja je bila prava slika i prilika Merlin Monro je jednostavno zaludila cijelu Jugoslaviju tom pjesmom, a ta njena pjesma se i dan danas vrlo rado pušta na radio stanicama.

Međutim, nakon toga, Zvjezdana Matejaš, odnosno Tjači je jednostavno nestala sa lica zemlje i svi se pitali gdje je ona sada i šta je sa nje se desilo.

Ona se danas nalazi ui Sjedinjenim Američkim Državam, i udata i ima dvoje djece, a kada je u pitanju pjevanje ona samo sada snima za svoj gušt i zna nekada da otpjeva neku pjesmu po nekim rođendanima ili veseljima.

U nastavu vam donosimo fotografiju Tajči kako ona danas izgleda.

Vaš komentar?

Preporuke