Vojislav Šešelj je vrlo kontraverzna osoba te se za njega vežu brojne političke afere ali isto tako i činjenica da je bio u Hagu e da je osuđen zbog ratnih zločina. Šešelj nikada nije želio da prizna da je osuđen zbog ratnih dešavanja na pstorima Bosne i Hercegovine, te da je osuđen radi planiranja i sprovođenja vojnih planova.

Uvijek kada se pojavi u nekoj emisiji on ima ekscentričan nastup, prepun monologa i iznošenja velikog broja informacija, pa te emisije budu vrlo popularne zahvaljujuči njegovom koeficijentu inteligencije. Smatra se da je on osoba sa izuzetno velikim koeficijentom inteligencije. Ukoliko uzmete samo podatak da se on sam branio pred Haškim sudom i na kraju je uspio da se izvuče, to vam pokazuje zapravo ovo o čemu govorimo.

 

 

On vrlo često gostuje kod Milomira Marića a ovaj put je jedna stvar svima zapala za oko. Naime dok je gostovao u emisiji pričao je o brojnim temama, a posebno je pričao o dešavanjima u Crnoj Gori te je prilikom razgovora na tu temu on bio vidno emotivan. Do te mjere je bio emotivan da je čak pustio i suzu, te je morao da se napije vode. Sve vrijeme su mu oči bile suzne i uz podrhtavanje glasa je govorio o toj temi, njemu izuzetno bolnoj.Iako je Šešelj uvijek bio vrlo jak i djelovao je izuzetno hladno, ovaj put je pokazao i svoju skrivenu i emotivnu stranu. Ma koliko Šešelj izgledao nedodirljivo i osoba bez emocija, na koncu je on ipak samo ljudsko biće sa svim svojim manama i vrlinama.