Čak su i stari Kinezi govorili da konzumiranje čaše tople vode na prazan želudac ima brojne zdravstvene koristi. Još ako na to dodamo i malo limuna, onda imamo jako zdrav napitak. Konzumacija tople vode svako jutro može pomoći kod mnogih zdravstvenih problema, ali treba paziti da ne pređe 50 stupnjeva Celzija, jer bi se mogli jako brzo i opržiti. Ako to ne učinite, može doći do opeklina na ustima i grlu, prenosi jedan zdravstveni portal.Iako nećete smršavjeti zbog tople vode, može vam pomoći u tom procesu. Nutricionistkinja Kara Walsh tvrdi da čaša vruće vode s limunom pojačava metabolizam zbog čega njezino tijelo sagorijeva više kalorija tokom dana. “Pijenje vruće vode dodatno čisti probavni sustav i sprječava nadimanje, pomažući izlučivanju viška tekućine u tijelu”, kaže ona.

Čaša tople vode pomaže kod simptoma infekcije gornjih dišnih puteva, pogotovo u zimskom periodu. “Ako imate začepljen nos, pomaže vam da očistite i otvorite dišne ​​putove jer će toplina brže očistiti sluz. Temperatura tekućine koju pijemo također može utjecati na simptome prehlade “, kaže dr. Sc. Okeke-Igbokwe.Žena koja se bavi sa zubarskim poslom Sanda Moldavan ističe da je topla voda bolji izbor za zdravlje zuba i protetiku. Izvrsno za probavu, probajte odmah. Vruća voda širi krvne žile i potiče protok krvi u crijevima i poboljšava probavu.

“Ako popijete čašu tople vode na prazan želudac, ona će odmah iskočiti u crijeva tamo gdje je najpotrebnija”, kaže kardiolog Dr. Louise Petre. Dodaje da za razliku od hladne tople vode hidrira brže. U kombinaciji s hranom brže rastvara masti, olakšava probavu.

Preporuke