Nakupljeni višak kilograma je uvijek i za sve problem , manjih ili većih razmjera , ovisno i želji osobe i samoj konstituciji , ali i količini nakupljenih kilograma. Najčešće se svi žalimo na masne naslage nakon praznika i dogog boravka kod kuće ,a sada nakon panedmije veliki je broj ljudi koji se žale na ovaj problem , nakupljenih kilograma.

 

 

Ono što je velika poteškoća kada se radi o višku kilograma jesu bolesti koje na to kalem , a najviše trpe kardiovaskularni sistem i lokomotorni , odnosno najveću štetu snose , srce , krvni sudovi , kosti i mićići. Zbog povišenih masti i holesterola se najčešće dešavaju poremećaji poput povišenog krvnog pritiska , srčanog i moždanog udara. Tako da je gubitak kilograma osim estetskog i zdravstveni problme. Međutim prepreku za gubitak kilograma često predstavlja način života , jer prevelike količine brze hrane , sjedilačni način života koji podrazumijeva minimalnu fizičku aktivnost onemogućava da se zdravije hranimo i da trošimo kalorije.A ukoliko se nešto ne promijeni ishod je obično jako nepovoljan za cijeli organizam. A sobzirom na užurbanost koju nam život nosi , navike je nepovoljno i teško mijenjati.

 

Međutim sve je moguće kada se dovoljno želi , ponekad je dovoljno samo promijeniti ishranu uz minimanu aktivnost se ukazuju rezultati nakon samo nekoliko mjeseci. tako je ovaj ČAčanin za samo pet mjeseci izgubio preko 45 kilograma , a jedino što je uradio jeste izbacivanje složenih ugljikohidrata iz organizma , mesa , hljeba , tjestenine,masti, slatkše , a jeso je mnogo više nego inače svježeg voća i povrća, poput đpinata , brokula , mrkve , zelja , kiselog kupusa , cvekle , karfiola i paprika. rezultati su više nego očigledni.