Mnogo ljudi voli da jede neke slatkiše, a tako torte su posebna priča koje nekada znaju biti toliko ukusne da se ne možemo zaustaviti kada ih jedemo. Nekada torte mogu da se naprave jednostavno i da imaju lagani i osjvežavajući ukus koji tortu čine upravo idealnom da se napravi u ljetnom periodu.

Danas želimo da vam damo jedan recept za jednostavnu tortu, a za to će vam biti potrebno nekoliko sastojaka kao što su: litar mlijeka, 3 pudinga od vanilije, 100 grama mljevenog keksa, dvije breskve, dvije banane, sedam kašika šećera i 125 grama margarina.

Kao što sami vidite, uopšte vam nije potrebno dosta sastojaka kako biste napravili ovu laganu i ukusnu tortu, a i njena priprema vam neće uzimati dosta vremena, a priprema ide ovako:

Puding i šećer je potrebno da izmutite u 200 ml hladnog mlijeka, dok je ostatak potrebno da provri i u prokuhano mlijeko trebate dodati smjesu od pudinga i šećera, pa sve do dobro miješajte dok se ne zgusne.

Nakon što se to sjedinilo, onda je potrebno da mješavinu skinete sa vatre pa dodate isjeckani margarin i miješate sve dok se on ne otopi i sjedini sa tom smjesom.

Od te dobijene smjese ćete uzeti četvrtinu koju ćete dodati u mljeveni keks dok je to još vruće, pa masu sa mljevenim keksom ćete izliti u okrugli kalup, pa ćete ostatak vrućeg pundiga dodati u isjeckano voće i smjesu istresti preko smjese sa keksima. Sve to je potrebno da se hladi par sati u frižideru, dok je potrebno da umutite šlag i premažete ovu tortu, te joj date ukras, a onda je sve spremno za serviranje.

Advertisement