Premijerka Ana Brnabić postala je jedna od najzanimljivijih političarki iz mnogo razloga, zapravo. Prvi razlog jeste što je kao žena uspjela doći na tako visoku funkciju, pogotovo kada se pogleda status žena političarki na Balkanu, iako se to pomalo mijenja, ali upravo ovakvim stvarima se dokazuje mladim djevojkama da se može ako se dovoljno trudite. S druge strane, premijerku Brnabić su mnogi smatrali nelogičnim izborom jer je bila “previše” mlada, iako je imala već iskustva u politici. Čak su i iz SNS-a, na čijem je čelu Vučić koji je i postavio Brnabić za premijerku, izražavali nezadovoljstvo te su smatrali da na to mjesto treba ići neko stariji i iskusniji.

Ipak, Vučić je radio po svome i kako je znao reći u intervjuima, shvatio je da je napravio pravu stvar, te je u nekoliko navrata već isticao svoje zadovoljstvo sa premijerkom i njenim radom. Međutim, tu kontroverzama nije kraj. Zadnja stavka zbog koje je Brnabić svima zapela za oko jeste njena opredjeljenost, odnosno pripadnost LGBT populaciji. Mnogi su je prozivali, pa čak i vrijeđali iako njen privatni život nema veze sa poslovnim. Ona o svom privatnom životu ne voli da priča, a otkako je postala majka, par puta je samo razgovarala o svojoj porodici.

Ipak, njena partnerka, Milica Đurđić, iako rijetko, ipak se pojavljuje sa njom na nekim formalnim večerama ili sastancima, a moramo priznati i da izgleda uvijek savršeno. Naime, Milica je tip koji voli jednostavnost ili eleganciju, nije pobornik kiča i dekoltea, a baš to je čini jednom velikom damom. Jednom prilikom, ona i Brnabić su se našle na Belom dvoru, na sastanku NALED-a, a Milica je očarala sve prisutne svojom crno-bijelom haljinom i ljubičastim cipelama i torbom, što je odlično pristajalo uz cjelokupnu kombinaciju.

Preporuke