Lepa Brena i Boba Živojinović nedavno su dali velikodušni prilog od 20.000 evra za crkvu Svetog Vasilija Ostroškog. Par, koji živi u blizini svetinje na Bežanijskoj kosi, poklonio je sredstva posebno za lepo ukrašen mesingani luster na kome se nalaze razne verske ikone. Ovaj ljubazan gest pokazuje njihovu podršku lokalnoj zajednici i njihovu posvećenost očuvanju kulturnog i vjerskog nasljeđa regije. Brena i Boba su kroz razne ljubaznosti dosljedno podržavali Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog.

Tokom svojih posjeta crkvi, raspitivali bi se o načinima da finansijski doprinesu. Jednom prilikom, sveštenik je izrazio poteškoće u prikupljanju sredstava za anketu zbog njene visoke cene. Bez oklijevanja, Brena i Boba preuzeli su na sebe provođenje ankete. Svojim vezama uspjeli su je napraviti za kratko vrijeme i pokloniti crkvi. Glasba je napravljena od mesinga i sadrži električne sveće, a iznad krsta je ugravirano ime Bobe Živojinovića. Prema izvoru, ukupna cijena ankete bila je 20.000 eura.

U saopštenju se dalje navodi da je klan Živojinovića velikodušno poklonio crkvu lusterom u teškoj fazi svog postojanja. Kako bi proslavili povratak sina i iskazali zahvalnost Bogu, Brena i Boba su bili domaćini nekoliko crkvenih slavlja. Oni su preuzeli odgovornost da sami organizuju i plate sve, pokazujući svoju duboku posvećenost svojoj vjeri i svojoj zajednici. Ove proslave bile su svedočanstvo snage i otpornosti njihove porodice, koja je pretrpela tešku iskušenje, ali je na kraju izašla na drugu stranu sa verom i nadom u srcima.

Sve u svemu, njihova priča služi kao inspirativan primjer moći molitve i važnosti podrške zajednice u vremenima krize. Prije 23 godine Brena i Boba morali su se suočiti s traumatičnim iskustvom otmice njihovog sina. Za to vreme su se okrenuli molitvi i proveli ceo dan moleći Boga za njegov siguran povratak. Na sreću, njihove molitve su uslišene i sin im je vraćen živ i zdrav. Bili su zahvalni za ovo čudo i doveli su svog sina u crkvu da zahvale i pomole se za njegovo ozdravljenje od traume koju je doživio.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here