Jova Radovanović je veliku slavu i popularnost stekao u bivšoj Jugoslaviji, zajedno sa grupom Sedmorica mladih, a imali su taka sastav koji je nastupao ne samo u bivšoj državi, nego i širom svijeta. Oni su nastupali i kao komičari, a ušli su i u Ginisovu knjigu rekorda kao grupa koja je najduže svirala neprekidno vise od 33 godine.

Nedjeljom uveče se prikazivala njihova emisija, i svi su je rado gledali, jer su znali da će se baš dobro zabaviti gledajući emisiju, ali i dobro nasmijati. Posebno su svirali za Josipa Broza Tita koji je mnogo volio da ih sluša i gleda. Sa malo uvećanim nosem i širokim osmijehom od uha do uha se posebno isticao Jova koji je bio i jedan od najsmješnijih. Iz njega je jednostavno izbijala pozitivna energija i smijeh, ali malo ko je znao da su oni odrasli u jako siromašnoj porodici, i da su često bili gladni. Jova je još kao malo dijete htio da upiše muzičku školu, a zahvaljujući komšiji je i uspio. On mu je kupio na kredit klarinet.

Kada je postao mnogo poznat, dešavalo mu se puno lijepih trenutaka, ali i onih manje lijepih koje je on krio od javnosti, i trudio se da niko od gledalaca ne vidi tugu u njegovim očima. Jednom prilikom je tako ispričao da je u trenutku kada je dobio sina morao ići na putovanje i od kuće je bio odsutan 7 mjeseci, a kada se vratio sin je bježao od njega jer ga je zaboravio i gledao ga kao nekog neznanca.