Ovih dana je porodica Đoković objavila predivne vijesti sa kojima je obradovala javnost. Inače, to je porodica koja je veoma interesantna medijima i javnosti, prije svega zbog jednog od najboljih tenisera svijeta ikada, Novaka Đokovića. Tako je i on objavio jednu vijest koju su poratili i naš i svjetski mediji. Kako je napisao, u Zapdanoj Srbiji su istraživači otkrili postojanje novoga insekta, koji su pronađeni u pećinama u tim krajevima. Dali su naziv toj novoj vrsti  ”Duvalius djokovici” upravo u čast ovog legendarnog tenisera. Doktor Nikola Vesović je otkrio da su insekti slijepi i da su u pitanju podzemni tvrdokrilci. Ti insekti potiču iz porodice takozvanih trčuljaka, a pronašli su ih u blizini Ljubovije u jednoj od iskopanih jama koje se na tom prostoru nalaze.

Doktor Vesović je javno objasnio o čemu je riječ, a započeo je od toga da već godinama unazad ovaj slavni teniser uveseljava narode Balkana, tako da ga većina ljudi u Srbiji smatra kao članom svoje porodice, te osim što je veoma uspješan u svome sportu on je i jedan od najboljih ambasadora koje Srbija ima u svijetu. Ovi insekti su otkriveni tek nedavno i još su nepoznati u svijetu, kada je nauka u pitanju, te sada stručnjaci marljivo rade da saznaju što više o njima. Članak posvećen ovim tvrdokrilcima koji su slijepi objavljen je u ‘’Annales Zoologici Fennici’’, a da bi se mogli na neki način odužiti Novaku Đokoviću, novu vrstu su nazvali upravo prema njemu.

Ova vrsta insenkta je na neki način predator u podzemnim sredinama, e su zbog toga sve to povezali sa Novakom, koji je figurativno predator na teniskom terenu. Otkriveno je i da su u Crnoj Gori jednu vrstu slatkih puževa nazvali po Novaku, te da se ti puževi zovu ”Trauvijana djokovici.”

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here