Neda Arnerić preminula je u 67. godini. Velika Ex Yu glumica nas je napustila jako rano. Dežurna policija na licu mjesta intervjuirala je njenog brata Predraga Arnerića, koji je rekao da želi posjetiti sestru koja živi sama u stanu, ali je naišao na zaključana vrata. Angažirao je bravara da stručno otvori vrata, nakon čega je Predrag pronašao pokojnicu u stolici za stolom za objedovanje. Hitna pomoć konstatirala je smrt, nema znakova nasilja.Na licu mjesta su policajci i osoblje hitne pomoći. Neda Arnerić rođena je 15. jula 1953. u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. Smatrana je ljepotom i seksom simbola domaćeg kina. Do 2016. godine Neda Arnerić snimila je preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u kazalištu.

Arnerić je primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu krajem februara prošle godine. Prema srpskim vestima nezvanično, glumica je prilikom prijema u bolnicu imala alkohol u krvi, što je u kombinaciji sa lekovima protiv depresije dovelo do trovanja.  U decembru 2018. Arnerić je izgubila supruga, poznatog doktora Milorada Mešterovića, koji je preminuo nakon duge bitke sa teškom bolešću. Pre tri godine, još jedan tragičan događaj dogodio se u njihovom stanu u Beogradu, kada je Neda pala sa balkona trećeg sprata i teško povredila kičmu.

Sećanje na ime Nede Arnerić sigurno se najviše povezuje s kultnim srpskim filmovima poput “Ko to tamo peva” Slobodana Šijana sa legendarnom erotskom scenom, te serijama “Otpisani” i “Grlom u jagode”.

Preporuke
Loading..