Ova godina je zaista teška po pitanju mnogih stvari,a ni prethodna nije bila bolja. U polsednjih godinu dana izgubili smo brojne bitne ljude iz naših života, ali i brojni gubitci i iznenadne poznatih ličnosti su nas uzdrmale.

Umrle su brojne poznate ličnosti koje su obilježile naše živote a ponajviše naša odrastanja. Gubitci su sve veći, a države i zdravstveni sektor je pred kolapsom. Kapaciteti su popunjeni, sve više je oboljelih. Iz dana u dan saznajemo da je neko od nama bitnih i bližih preminuo.

Ova godina je počela tragično jer nas je uzdrmala smrt našeg umjetnika Balaševića. No pojavila se fotografija na kojoj je prikazana slika Harisa Džinovića i kako je on tragično preminuo. Svi su odmah ostali šokirani i krenule su poruke izjave saučešća jer nisu mogli da vjeruju da smo izgubili još jednog velikana.

Haris Džinović je osoba koja je legenda na ovim prostorima, a već dugi niz godina je na estradnoj sceni,a  o njegovom privatnom životu i ne znamo baš mnogo toga jer sve ove godine krije i drži podalje od očiju javnosti.

Naravno stranica koja je prenijela da je popularni pjevač Haris Džinović umro, je odmah demantirala i naveli su da je fotografija došla do njih i da su pogriješili kada nisu provjerili istinitost navoda.

Drago nam je da je Haris dobro i da ćemo još dugo godina da ga slušamo i gledamo na estradnoj sceni.