Pranje veša rijetko ko voli i nekada to zna biti jako naporno, pogotovo ako ste vi zajedno sa bijelim vešom ubacili nešto koje koje je druge boje pa je to postalo sivo odjednom. Bijeli veš sa vremenom mož da dobije “prljavo bijelu boju”, a tačnije postane žućkast, a ovoga puta je jedna Australijanka pokazala svima kako da imate veš koji je bijel kao snijeg.

Prva što morate da znate u tome jeste da vam mašina za veš mora biti potpuno čista i prije svake upotrebe biste je trebali očistiti. Ona je rekla da koristi najkvalitetniji deterdžent, a da u bubanj doda kašiku sode bikarbone.

U dio koji je namjenjen da se stavi omekšivač ona stavi i bijelo sirće, dok veš onda pere na najjačoj dostupnoj temperaturi svoje mašine i za kraj je bitno da vam se bijeli veš suši direktno na Sunčevim zrakama pa će to da do dodatno izbijeli vašu tkaninu, dok je uz sve to ova žena i objavila video kako to ona radi, kojeg možete pogledati na linku Ovdje.

Soda bikarbona se pokazala kao veoma korisna i mnogo čemu, pa tako i sada u pranju veša, dok se čini da se samo otkrivaju nove metode za šta je još soda bikarbona dobra u upotrebi.

Ono što je veoma dobro kod sode bikarbone jeste to što je ona jeftina, te je skoro svako domaćinstvo ima u svome domu, a onda je i možemo koristiti koliko želimo u razne svrhe, kako za zdravlje, tako i za domaćinstvo ili čak ličnu higijenu, te se sve to može pronaći na internetu.

Advertisement