Riječ dvije i o zdravlju i o jednom jako velikom problemu koji muči dosta današnje populacije a radi se o gljivičnoj infekcijji, i to na nogama. Osim što estetski ne izgleda lijepo, gljivice na noktima u jednom trenutku počinju predstavljati ozbiljan zdravstveni problem.Uklanjanje istih može biti skup i dugotrajan proces, pogotovo oako se okrenete farmaceutskim riješenjima, pa prije nego što se odlučite za industrijske proizvode, isprobajte ovaj prirodni lijek. Za kokosovo ulje se kaže da je snažan lijek protiv gljivica na noktima jer ima antifungalna svojstva i visoku razinu masnih kiselina srednjeg lanca. Da li ste ikada pomislili da vam možda kokos može ponuditi idealno riješenje za ovako masivan problem?

Za najbolje rezultate koristite djevičansko, hladno prešano organsko ulje, a izbjegavajte komercijalna. Sve što treba da uradite jeste sljedeća stvar:

Prije svega, dobro očistite stopalo. Zatim uzmite veću količinu kokosovog ulja i razmažite ga po noktima i okolnoj koži. Ponovite ovaj postupak najmanje tri puta dnevno, i riješenje vašeg problema će se polako početi nazirati. Također, može vam pomoći i običan kuhinjski preparat. Predlažemo vam obični jogurt. Jednostavno, samo morate umočiti noge u jogurt. Nakon što su vam stopala suha, operite ih hladnom vodom. Soda bikarbona je također vrlo korisna u liječenju ovog zdravstvenog problema. Pomiješajte sodu bikarbonu i hladnu vodu u omjeru 1: 3 i nanesite na prste i ostavite nekoliko minuta.

Pored sode i jabukovo sirće je također jako korisna stvar, naspite u lavor sirće i držite stopala unutra nekih 5 do 10 minuta i saperite toplom vodom. Gljivice su jako naporne i trebaće minimum 3 mjeseca da počnu polako nestajati sa vaših stopala i noktiju.

Preporuke