Bila sam jedna obična žena za čišćenje, to jeste higijenu wc-a u Bosni i Hercegovini u privatnoj tvrtki i imala sam plaću od 300 KM, nekih 150 eura u Evropi, a sada živim u Švedskoj. Preselila sam se ovdje sa suprugom prije 7 godina i otada uživam u životu. Moj suprug i ja živimo savršeno, pobožno, vjerovali ili ne, ni on ni ja apsolutno nigdje ne radimo, a jako dobro živimo.Ovdje sam se porodila 3 puta do sada i ukupno imamo petero djece. Nećete vjerovati, ali isplati se ovdje roditi djecu. Mogu raditi ako i moj muž želi istu stvar, ali ovo nam je dovoljno, socijalna pomoć je i više nego dobra stvar na Zapadu. Nismo otišli u Bosnu sve do prošle godine i mislim da nikad više nećemo doći. Katastrofa od života, ne želim više da gledam bijedu i neimaštinu.

Pozivam sve koji mogu doći jer se sigurno neće pokajati. ” Svatko plaća polovinu rente stana u kojem živimo, životne i komunalne usluge, sve stignemo, hranu kupujemo odvojeno, piće, tako da nitko ne ovisi o nikome. Svako je sebi gazda što bi se reklo u našem narodu.Prije samo 14 dana izgubio je posao i dogovorili smo se da ću mu posuditi nešto para, ali da mi mora kad tad da vrati on što ću mu posuditi. U braku smo, imamo djecu, ali se mora znati red, jer mora naučiti da štedi, a ne da rasipa pare gdje stigne.

Međutim, već par dana primjećujem da je počeo jesti moju hranu iz frižidera, tu je ispala scena, jer ne smije jesti hranu bez mog dopuštenja. 

Preporuke